De Vechtdalstal

In het ruime stallencomplex waar gewoonlijk de toppaarden van Hendrik-Jan  staan,
is tijdens CSI Ommen 2018 de ‘Vechtdalstal’ gehuisvest.

Dit jaar staat de Vechtdalstal in het teken van kunst. De boxen van de authentieke paardenstal worden tijdens CSI Ommen omgetoverd tot mini-galeries annex ateliers.

Maar liefst 20 kunstenaars van de stichting Vechtdalkunsten laten in de Vechtdalstal niet alleen hun producten zien, maar gaan ook ter plekke aan het werk. De Vechtdalstal is van 2 t/m 5 augustus dagelijks geopend vanaf 11:00 uur.

Kunstenaars

Tom Lucassen
Ruimte en driedimensionale vormen hebben hem altijd geboeid. Daarnaast triggeren weerbarstigheid en onverzettelijkheid hem. Zijn beelden zijn abstract en figuratief. De vormtaal van het beeld is voor hem het meest bepalend. Vaak gebruikt hij ander materiaal om deze vormtaal te versterken.
www.tomlucassen.nl

Bennie Wesselink
Met acrylverf zet Bennie oude dorpsgezichten van Dedemsvaart om in kleur en brengt zo de geschiedenis tot leven. Zijn stijl is impressionistisch, dat komt ook terug in zijn stillevens en portretten.

Hester Jans
Hester schildert haar aquarellen op gedetailleerde wijze. Zoveel mogelijk naar de werkelijkheid bouwt ze de aquarellen laag voor laag op. Ze hanteert de techniek die in de 17de en 18de eeuw gebruikelijk was. Ze maakt stillevens, bloemen, dieren en gebouwen. Het belangrijkste in haar werk vindt ze licht. Steeds vaker maakt ze uitstapjes naar grafiet, pastelkrijt en acrylverf.
www.hesterjansmolenberg.nl

Claire Poutsma
Rietlandschap en ochtendmist. Dromerige sferen, sprookjesachtige landschappen. Adembenemend is de stilte van het overstroomgebied langs de Regge. Rivieren zijn dankbare onderwerpen voor Claire Poutsma om op het doek te zetten.
www.vechtdalkunsten.nl/clairepoutsma

Leendert Pieter Stodel
Leendert Pieter begon met schilderen in 1988, eerst met olieverf, daarna met acryl op canvas of linnen. Graag schildert hij iets uit de natuur of een stadstafreel, maar even zo vaak wijkt hij hier vanaf. Nadat hij een foto gemaakt heeft, zet hij het met potlood of houtskool op doek. Ook tekent hij met potlood of inkt op papier.
www.paintingmasters.nl

Harm Zwart Houtbewerking
Houtsnijkunstenaar Harm Zwart leerde het vak van zijn vader en kon als kind al snel goed uit de voeten met een beitel. Op zes jarige leeftijd verkocht hij zijn eerste linoleum werkje voor een dubbeltje. Behalve op zondag is hij dagelijks nog twee uur bezig met houtsnijden.
houtsnipperharm@hotmail.com

Thea Josephus-Jitta
Beeldhouwen is haar grote liefde. In haar atelier is ze dagelijks aan het werk. Ze maaktvrij werk, werkt in opdracht, geeft lessen en coacht mensen terwijl zij een beeld maken.
www.facebook.com/ateliertheajitta

Lianne Soepenberg-Kolthof
Lianne’s schilderijen hebben een heel eigen stijl en zijn herkenbaar aan de mooie heldere kleuren, strakke vormen en vrolijke patronen, soms serieus, soms grappig. Haar inspiratie haalt ze uit wat er om haar heen gebeurt.
www.vanLian.nl

Azat Malikov
Azat Malkov is geboren in Tatarstan. Daar studeerde hij af aan de kunstacademie in Kazan, de hoofstad van zijn land. Hij is gevestigd als beeldend kunstenaar in Ommen aan de Burggraven. De werken van de kunstenaar zijn realistisch en magisch realistisch van aard.
https://www.facebook.com/malikov.azat

Trix Rens
Trix Rens haalt haar inspiratie uit haar reizen onder andere naar Nepal. De mens staat centraal in haar werk, zowel in keramiek als in haar schilderijen. Ze schildert voornamelijk met acrylverf. Bij aquarelleren gebruikt ze een mix van technieken.
hrens1@kpnplanet.nl

Ronald Kuilder
Ronald werkt grotendeels met diverse soorten kit. Door de snelle uitharding werkt hij snel en instinctief. Als gereedschap gebruikt hij voornamelijk plamuurmessen. Zijn grote en kleurrijke vlakken zijn figuratief en abstract. Hij vindt het prettig om iets te laten ontstaan tijdens het werk en probeert altijd zijn gevoel de regie te geven.
r.kuilder@ziggo.nl

Ansje van Elburg-ter Horst
De passie van Ansje is het realistisch schilderen van landschappen, portretten en stillevens. Hiervoor volgt ze nu de opleiding Art Partour in Deventer, die ze dit jaar afsluit. Daarna specialiseert ze zich verder en begint ze aan een cursus botanisch schilderen in aquarel.
ansjevanelburg@hotmail.com

Thea Dijkema
Thea Dijkema heeft een heel eigen stijl. Haar potten en organische vormen zijn gemaakt van lappen of repen zwartbakkende klei die bewerkt worden met kleurpigmenten.
Samen met haar man, de meubelmaker Louis van Vilsteren werkt zij vanuit haar atelier in Witharen. Daarnaast hebben zij een beeldentuin waar in de zomermaanden ruim 100 beelden te zien zijn van 10 tot 12 andere kunstenaars uit binnen en buitenland.
www.atelierwitharen.nl

Carla Luik
Carla is bekend om haar landachappen en stillevens in aquarel en acryl. Naast (naakt)modellen en portretten schildert Carla de laatste jaren ook steeds vaker pittoreske dorpjes in Nederland, Frankrijk en Portugal. Schilderijen van boten, planten, bloemen, naaktmodellen, strand en zee zijn ook terug te vinden in haar collectie.
www.carlaluik.nl

Luuk Vogelzang
Acryl is Luuk’s favoriete verf omdat deze op heel veel verschillende manieren – waterdun, pasteus, dik – gebruikt kan worden. “Het idee, dat ik in mijn hoofd heb, groeit langzaam en verandert dikwijls tijdens het schilderen.”
luukvogelzang@hetnet.nl

Loeki Leeuwerik
Loeki maakt mens- en dierbeelden van keramiek, brons en neolith. Bekende beelden van haar hand zijn het beeld Reinier Paping aan de Vecht, in het gemeentehuis van Ommen een beeld van Brighida, beschermvrouwe van Ommen en op het Varsenerplein een paneel van keramiek met als thema ‘Komen, Zijn, Gaan’.
LoekiLeeuwerik@gmail.com

Jos Siero
De voorouders kwamen in 1700 als glazeniers uit Italië, dus werken met glas zit Jos in het bloed. Hij is gespecialiseerd in glas-in-lood voor deuren, ramen, tuinobjecten of als decoratieve raamhanger, indien gewenst in combinatie met Tiffany. Ook houdt hij zich bezig met restauratie van oude glas-in-lood ramen.
www.jossiero-glasinlood.nl

Anca Gouma – Anca-art
Anca werkt vooral conceptueel. Hierbij geeft ze expressie aan haar overdenkingen of belevenissen van anderen door deze te vertalen naar een beeld in verschillende vormen met gebruik van diverse materialen. Ze richt zich hoofdzakelijk op teken- en schilderkunst. Geïnspireerd door de kracht en vorm van mens, dier en natuur is haar werk voornamelijk figuratief.
https://www.facebook.com/anca.gouma.7

Willem Leuvenink Portretfotografie
Willem’s passie is portretfotografie, niet alleen in kleur, maar ook in zwart-wit. Hij onderscheidt zich door verschillend en origineel te zijn en om die elementen te vangen, die het onderwerp wat extra’s geven. Hier gaat zijn hart sneller van kloppen. Op die manier wil hij de beste fotograaf voor zijn klanten zijn.
bliksembilly@gmail.com

Maarten de Bruin
Van cartoonist tot realist. Al meer dan 20 jaar tekent Maarten karikaturen op festivals, feesten en evenementen. Hij tekent ambachtelijk met houtskool, maar studiowerk is ook mogelijk. zoals bijvoorbeeld een realistisch portret. Deze grafisch kunstenaar is onder andere bekend van het SBS6 televisieprogramma Utopia.
www.maartendebruin.com