Amazone Kirsten Rikkert geeft heren het nakijken bij Knock Out springen

Bloedstollend, spectaculair en spannend. Dat was heel kort samengevat het Knock Out springen dat zaterdagavond werd gehouden bij CSI Ommen. Een strijd waarin telkens twee ruiters letterlijk tegen elkaar streden in twee identieke parcoursen om de snelste tijd. Na een spannende strijd, waarbij het publiek de deelnemers vurig aanmoedigde kwam de Wierdense amazone Kirsten Rikkert als winnares uit de strijd.

Hoewel Kirsten weet dat de Sorrento, de 17-jarige nakomeling van Kingston vlug is, had ze niet verwacht dat hij zó snel zou zijn. “Ik heb hem als 10-jarige gekocht, dus ik weet wat ik aan hem heb”, meldt ze. “Hij houdt van concoursen, daarom heb ik hem speciaal voor deze wedstrijd mee naar Ommen genomen, anders zou hij thuis zijn gebleven, want voor de overige proeven die ik hier rijd, heb ik andere paarden meegenomen.”

Het was niet de eerste keer dat de amazone meereed met een Knock Out wedstrijd, dus ze wist wat haar te wachten stond. “Het is echt sensatie en onderling heel gezellig. Het is meer een spel, dan een echte wedstrijd, maar niemand houdt natuurlijk van verliezen, dus is het echt spannend.”

De Amerikaanse springruiter Lucas Porter eindigde als tweede, op de voet gevolgd door Frank Schuttert en de Brit James Billington die beiden op de derde plek eindigden. “Balen dat ik verloren heb”, bekent Ommenaar Frank Schuttert. “Maar ik ben wel trots op dit paard van Jack Broek. Het was voor hem de eerste keer dat hij meereed in zo’n grote wedstrijd met zoveel publiek en hij heeft als enige geen balkje gehad, dus dat is top.”