BCO Shakira HS v. Sandro Boy verkocht naar USA

Vorige week is de bijzonder talentvolle 8 jarige merrie BCO Shakira HS v. Sandro Boy x Celena Z v. Cruyff x Calando I , die onder Hendrik Jan Schuttert enkele jaren wist te imponeren in de ring, vertrokken naar de Verenigde Staten.

De eigenaren Handelshuis Schuttert en fokkers Freek en Corien Hoogenboom hebben haar verkocht aan de sponsor van de Olympische Amerikaanse topruiter Peter Wylde.
Peter Wylde zal de Zangersheide geregistreerde schimmelmerrie uit de beroemde Holsteiner stam 104a, verder gaan opleiden voor de hoogste sport.

BCO Shakira HS was jaren een opvallende verschijning in de baan en na de uitstekende parcoursen van o.a. Arezzo en Eindhoven kwam de vraag over een eventuele verkoop in een stroomversnelling.
Shakira Z kwam, na eerst zelf een hengstveulen op de wereld te hebben gebracht van Mylord Carthago, als 4,5 jarige onder het zadel van Don Willemsen. Deze heeft de merrie opgeleid en is ze als 6-jarige voor de helft verkocht aan Handelshuis Schuttert. Hendrik Jan Schuttert werkte haar vervolgens verder naar het 1.45 m. niveau, met o.a. een prima laatste prestatie in de kleine Grote Prijs te CSI Geesteren.
Vorig jaar is er tussen de Sunshine Tour/Vejer en het zomerseizoen in Nederland eerst nog een embryo van BCO Shakira HS ( v. Vigo d Ársouilles) gespoeld. Dit jaar hebben haar fokkers nog een bijzonder mooi merrieveulen van haar mogen krijgen.