Clinic Jeroen Dubbeldam tijdens CSI Ommen

De wereldtop van de springsport komt naar Ommen voor Jumping De Driehoek. Daar is wereldkampioen Jeroen Dubbeldam uiteraard dit jaar ook weer bij. Op zaterdagavond 8 augustus om 20.00 uur geeft hij een leerzame springclinic met één van zijn paarden in de hoofdpiste van CSI Ommen.

Tijdens de clinic zal Jeroen een inkijkje geven in het geheim van zijn succes. “Een goede voorbereiding is het halve werk.” Want hij ziet het rijden van wedstrijden als oogsten van wat je thuis samen met je paarden hebt voorbereid. “Als je je paard goed voor elkaar hebt, hoef je eigenlijk nooit zenuwachtig te zijn voor een wedstrijd”, zegt Jeroen. “Het moeilijkst van de wedstrijd is niet het rijden van je paard, maar het kennen van het springparcours. Dat is altijd en overal anders.” Op 8 augustus zal Jeroen in de hoofdpiste van CSI Ommen op één van zijn paarden uitleggen hoe hij traint en zichzelf en zijn paarden voorbereidt op successen.

Aansluitend aan de clinic start de 1.45m finale van het CSI3*. In deze rubriek in de vorm van een jachtparcours zijn punten voor de wereldranglijst te behalen. Topruiters zoals Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Beezie Madden, John Whitaker, Kevin Staut en Jos Lansink verschijnen in deze rubriek aan de start.

Clinic Jeroen Dubbeldam
Zaterdag 8 augustus 201
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis
Tribuneplaatsen: €5,00 (te koop bij opgang tribune)