Ester Blekkink, CSI Ommen, Cornet Z, Codex One

Cornet Z en Zirocco beste jonge springpaarden

De rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden op CSI Ommen trok dinsdag 1 augustus veel bekijks, want menig ruiter en handelaar kwamen nieuw talent voor de toekomst spotten. Bij de vierjarigen won de KWPN-aangewezen hengst Cornet Z (Codex One), gereden door Ester Blekkink.

Deze kleinzoon van de bekende internationale springmerrie Larthago (die ook moeder is van Grand Prix-hengsten als Harley VDL) werd op Veulenveiling Borculo aangekocht door Eric Morssinkhof, Hank Melse en Tom Collet. Een fantastische investering, aangezien veel ruiters deze jonge hengst wel op stal willen hebben.

Henk Frederiks reed Jägerbomb (Diarado) naar de tweede prijs, voor Miranda Spronk op Wezenberg’s Montanban (Monte Bellini), Rielke Roeland op Iron Maiden (Quasimodo van de Molendreef) en Mareen van der Burg met Interesting B (Elvis ter Putte). De top-12 van de 52 vierjarige paarden mochten een tweede omloop springen, waarbij ze opnieuw punten kregen voor hun manier van springen. Zeer leerzaam in deze indrukwekkende ambiance.

Bij de vijfjarigen was er een klassiek met barrage, waarin Danny Schaper flink uitpakte met Zirocco (Zilverstar T). Zelfs snelheidsduivel Judith Vetker kwam niet aan zijn tijd met Havanna WV (Eldorado van de Zeshoek). Knap derde werd Tom Brinkman op Hamilton (Cassini Gold), gevolgd door Sjoerd Kommers met Harwich VDL (Cantos) en Michel Priemis op Hippy (Applaus) en Hamanta B (Dakar VDL).