CSI Ommen 2021 gaat door!

OMMEN – CSI Ommen 2021 gaat door. Het internationale driesterren-springconcours van en bij de familie Schuttert in Stegeren mag onder voorwaarden door te gaan. Het NOC*NSF heeft CSI Ommen namelijk de topsportstatus gegeven.  En volgens de huidige regels zal de wedstrijd dan verreden worden zonder publiek. Het concours op het terrein van De Driehoekhoeve in Stegeren staat gepland van 7 tot en met 11 juli.

 

CSI Ommen heeft de topsportstatus gekregen. Het evenement begin juli is daarom nu een topsportwedstrijd. Dit type wedstrijden zijn een uitzondering in de ‘Wet tijdelijke maatregelen COVID’. Publiek is echter niet toegestaan bij topsportwedstrijden.

 

“We zijn heel blij dat het concours door kan gaan”, vertelt Marian Schuttert. “We hopen dat er tegen de tijd dat het concours plaatsvindt positieve ontwikkelingen zijn rondom Corona en er meer versoepelingen mogelijk zijn. We hebben hierover goed contact met de gemeente Ommen. Nu hebben we te maken met de regels die er zijn. Dat betekent dat er geen publiek aanwezig kan zijn en we extra maatregelen moeten nemen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.”

 

Afgelopen jaar kon CSI Ommen niet doorgaan vanwege de heersende Corona-pandemie. In 2019 werd Maikel van der Vleuten met zijn toppaard Beauville Z winnaar van de Grote Prijs van Het Vechtdal. Momenteel is de combinatie één van de kandidaten voor een plaats in het Nederlandse team voor de Olympische Spelen van Tokio.

 

CSI Ommen, dat van woensdag 7 tot en met zondag 11 juli plaats vindt, zal bij menige Olympische ruiter op de kalender staan. Tevens is de internationale wedstrijd op driesterren-niveau een opmaat naar de Europees Kampioenschappen springen begin september in Duitsland.