CSI Ommen goede voorbereiding voor Olympische Spelen

Voor Jeroen Dubbeldam, Gerco Schroder en de Duitse springruiter Marcus Ehning is CSI Ommen de perfecte voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio. Vanaf donderdag zijn zij tijdens verschillende wedstrijden te zien op het terrein van De Driehoek in Stegeren.

Het samenstellen van de lijst is niet eenvoudig, want om mee te kunnen doen met de top, moet je als combinatie regelmatig scoren tijdens wedstrijden op vier en vijfsterren-niveau. Pas dan kom je volgens Rob Ehrens in aanmerking voor de Olympische Spelen in Rio. “Het bijzondere aan de paardensport is dat je niet alleen te maken hebt met de ruiter, maar ook met zijn paard. Om goed te kunnen presteren moeten zij allebei in topconditie zijn en blessurevrij”, zegt hij. Na jaren van training vormen ruiters als Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder een hecht team met hun paard en is theoretisch gezien de kans groot dat zij in de prijzen vallen. Maar ook binnen de springsport geldt dat oefening kunst baart. Daarom grijpen de Overijsselse topruiters CSI Ommen met beide handen aan om nog wat extra meters te maken voordat ze in het vliegtuig naar Rio stappen.

Naast Dubbeldam en Schröder starten er tijdens de komende dagen topruiters uit maar liefst 23 verschillende landen van Australie tot Rusland, van Koeweit tot Peru.

CSI Ommen start woensdag 27 juli met de landelijke rubrieken in de klasse L en M en voor vier- en vijfjarige springpaarden.