Gedeelde Puissance zegen voor Priscilla Klink en Ierse Conor Drain

Even leek het erop dat ze voortaan zouden moeten carpoolen, maar direct nadat bekend werd dat de Puissance niet één, maar twee winnaars opleverde, besloten Jan Schuttert en sponsor René Viscaal spontaan om de Nederlandse amazone Priscilla Klink en de Ierse ruiter Conor Drain beiden te belonen met een Ford Fiësta voor hun geweldige prestatie.

Ademloos genoot het publiek vrijdagavond van de spectaculaire prestaties van de twaalf deelnemers aan het Puissance springen. Na de eerste ronde op 1.60m werd de muur waarover gesprongen moest worden, telkens een paar blokken verhoogd. Na de derde ronde, waren er nog vijf deelnemers in het spel, die tijdens de vierde ronde over een muur van maar liefst 2.05m moesten springen. Alleen de Nederlandse amazones Marcelle Hokse en Priscilla Klink en de Ier Conor Drain lukte het om foutloos te blijven. Zij waagden zich vervolgens aan de 2.17m hoge muur. Marcella Hokse moest de ring na een weigering verlaten. Priscilla Klink en Conor Drain bleven waagden de sprong maar bleven niet foutloos. Zij deelden daarom de eerste plaats.

Conor Drain is blij. “Ik heb met dit paard (Dublin) nog nooit hoger gesprongen dan 1.60m, dus dit is voor hem echt een topprestatie”, zegt hij na afloop. Priscilla Klink verbeterde vanavond haar eigen record, dat tot nu toe op 2.05m lag. “Puissance vind ik een leuke afwisseling tijdens een concours”, meldt ze. “Als ik de mogelijkheid heb, doe ik hieraan mee.” Bang dat haar hengst Banagro zou weigeren was ze niet. “Ik rij hem nu drie jaar en kan voor de volle 100 procent op hem vertrouwen. Dit paard springt zo gemakkelijk, hij hoeft hiervoor niet echt te werken.” Volgens de amazone uit Gorredijk, had Banagro misschien nog wel hoger kunnen springen. “Ik had de afstand tot de muur net wat beter moeten inschatten. Het is natuurlijk koffiedikkijken, maar als ik dat anders had gedaan, was hij er waarschijnlijk foutloos overheen gesprongen.”