Jack Sparrow en Blom’s Icarus winnen talentenrubrieken op CSI Ommen.

De eerste springdag van CSI Ommen was een interessante. Jong springtalent kwam naar Ommen voor de rubrieken voor vier- en vijfjarigen, waarbij Jack Sparrow (v. El Salvador) en de Zangersheide goedgekeurde hengst Blom’s Icarus (v. Biscayo) als beste uit de strijd kwamen.

Blom’s Icarus won bij de vijfjarige springpaarden na een adembenemende barrage onder de Belg Thomas Mertens (foto), stalruiter van Rinus Blom. Daarmee won hij de Acon Afrasteringen Prijs. In de barrage met 21 deelnemers ging de tweede prijs naar Miranda Harke op Indless (v. Dexter R), gevolgd door Judith Vetker op Iniesta (v. Spartacus).

Bij de vierjarigen, beoordeeld op de springaanleg en het gaan tussen de hindernissen door Daan van Geel en Jack Broek, scoorde Jappeloup (v. Calvaro) het hoogst onder Zoï Snels maar verloor de leiding in de tweede omloop. Het was de hengst Jack Sparrow (v. El Salvador), als veulen aangekocht op SELL Veulenveiling Brabant door Eric Morssinkhof, die opklom naar de winst in de Voermeesters Prijs onder Elisa van de Kraats. Op 0,1 punt verschil werd Jappeloup tweede, voor Regina Leeuwen op Jaspis HBC (v. Alicante HBC).

Judith Vetker won de Koggel Reclame Prijs in de klasse L met Haggerty (v. Verdi). Lammie Teunissen werd tweede op Highfive (v. Toulon). Derde werd Danny Schaper met Icole (v. Denzel van het Meulenhof). In de klasse M in de avonduren om de Heisterkamp Dranken Prijs was het opnieuw Thomas Mertens die won, ditmaal op Blom’s Hertogin (v. Tornesch). Alies Kruidhof pakte de tweede prijs op Happiness (v. Phin Phin). Judith Vetker werd nu derde met Faith WV (v. Clinton).