Joe Clayton bedwingt 2,15 meter hoge muur

Het wedstrijdterrein van CSI Ommen stroomde gisteravond vol voor het Puissance springen. Een rubriek waar ruiters over een extreem hoge muur springen.

Ondanks het grote aantal bezoekers was het muisstil in en om de piste van de Driehoekhoeve. De spanning was te voelen toen de muur naar 2,15 meter hoogte werd gezet. De uit Staphorst afkomstige Marcella Hokse wist als enige Nederlandse de vierde ronde te bereiken. Daar moest zij het opnemen tegen de drie Engelse ruiters Joe Clayton, Matthew Sampson en Guy Williams. Van de vier wist alleen Clayton met zijn paard Ingliston Twister de 2,15 meter hoge muur te bedwingen. Clayton deed nog een toegift door zich te wagen aan de naar 2,25 meter hoogte bijgestelde muur, maar dit bleek ook voor hem te hoog. Clayton sleepte met zijn overwinning een Kia Picanto in de wacht.

Harrie Wiering snelste in 3*-rubriek
Harrie Wiering wist de overwinning op zijn naam te zetten in het tweefasenparcours over 1,45m. Wiering reed een nulronde in een tijd van 27,16 seconden en was daarmee de snelste. De Engelse Laura Renwick kwam het dichtst in de buurt van de tijd van Wiering. Zij noteerde een tijd van 27,25 seconden.
In de later op de dag verreden 3*-rubriek over 1.50m was de Duitse Felix Haβmann Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten te snel af met een tijd van 59,93 seconden. Vrieling eindigde als tweede in een tijd van 61,33 seconden. Met 61,43 seconden moest Van der Vleuten genoegen nemen met een derde plaats. Vrieling en Van der Vleuten komen over twee weken beide uit in Aken voor het Nederlanse EK-team.