Winchester HS bedankt!

Het toppaard Winchester HS (v. Numero Uno) van Frank Schuttert heeft vanmiddag voor aanvang van de CSI4* Grote Prijs van CSI Ommen afscheid genomen van de sport. Vanmiddag werd hij nog één keer door Frank naar binnen geleid met zadel en hoofdstel, waarna er uitgebreid teruggeblikt werd op alle hoogtepunten die ze samen bereikten.

De in 2003 geboren ruin werd op zesjarige leeftijd aangekocht door Jan Schuttert voor de 16-jarige Frank, waarna ze samen doorgroeiden naar het hoogste niveau. In 2012 begonnen ze hun indrukwekkende carriere door de CSI3* GP van Donaueschingen te winnen. Ze wonnen onder meer landenwedstrijden, Grote Prijzen, het Nederlands kampioenschap en EK goud bij de young riders. Een van de hoogtepunten was het winnen van de Grote Prijs van CSI Ommen op eigen terrein twee jaar geleden.

Winchester, gefokt door Jan Dunnewind en Gerbrand van Beestenwas een fenomeen in de sport, die met zijn eigenzinnige manier van springen tot de beste springpaarden ter wereld hoorde. Frank: “Dit is een heel speciaal moment om afscheid te nemen van mijn toppaard. We zijn lang samen een combinatie geweest en hebben veel hoogtepunten beleefd. Dank aan mijn ouders die hem zo lang aanhielden zodat ik al deze resultaten kon boeken, mijn groom Jessica die hem zo goed verzorgde, Jos Lansink die ons zo goed beleid heeft. Winchester staat nu hier thuis in Ommen op de wei. Hij verdient een heel mooi pensioen. Een paard van Ommen, een paard van ons allemaal.”

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer