Woensdag showavond aangespannen paarden op CSI Ommen

Tuigpaarden, Hackneys en Friese paarden stelen woensdagavond de show op het internationaal springconcours CSI Ommen. Om 19.30 uur gaat de showavond van start waarbij het aangespannen paard de hoofdrol vervuld. Rubrieken waarbij het gaat om elegantie en actievolle bewegingen en fiere houding van de paarden worden afgewisseld met een menwedstrijd op snelheid.

De mooiste paarden van Nederland worden gepresenteerd voor de boerenwagen, wipkar, concourswagen en in tandem. Demy van Nispen komt een clinic geven over hoe je een Hackney traint en piekt tijdens een kampioenschap. En zij kan het weten, want haar Magic Eclipse Flash Dance is in Engeland uitgeroepen tot kampioenshengst en won afgelopen week in Norg het Nederlands kampioenschap Hackneys in handen van Demi’s oom Peter van Nispen.

Gitzwarte Friese hengsten, goedgekeurd voor de fokkerij en daarmee de crème de la crème binnen dit ras, worden aangespannen, onder het zadel en aan de lange lijnen getoond. Onder leiding van menner Harry Tuutert zal er een spectaculaire wedstrijd kegeltjes rijden zijn voor vierspannen. Hoge snelheden en spanning gegarandeert.

De toegang is gratis, net als de rest van de week van CSI Ommen (1 tot en met 6 augustus).