James Paterson-Robinson grijpt eerste prijs jachtspringen

Voor een rubriek als jachtspringen heb je een paard nodig dat braaf, voorzichtig en snel is, vindt James Paterson-Robinson. En laat zijn 8-jarige merrie Daylinde (Zirocco Blue VDL x Indoctro) nou precies over die drie eigenschappen beschikken. De Australische topruiter won zaterdagavond het jachtspringen met een spectaculaire tijd van 62.29 seconden.

In de stromende regen reden 40 combinaties het parcours dat bestond uit een brede variatie aan hindernissen. Een mooie proef, vindt James Paterson. “Bij jachtspringen gaat het vooral om de snelheid en tactiek. Je gaat echt full pull”, zegt hij na afloop. “Misschien niet het meest optimale parcours voor de opleiding van een paard, maar Daylinde doet het erg goed voor een 8-jarige. Ik heb haar sinds november en sinds die tijd heb ik al een aantal mooie wedstrijden met haar gewonnen.”

Volgens de Australiër was het parcours dankzij de lange lijnen heel geschikt voor zijn merrie, die beschikt over een mooie ruime galop. “De lastigste hindernis was de dubbelsprong met triple bar en steil sprong, maar Daylinde kan heel gemakkelijk een galopsprong meer of minder maken. Ik ben erg tevreden over haar.”

De Zweedse Angelica  Augustsson Zanotelli eindigde als tweede met haar Holsteiner merrie Madame Butterfly (Corrado I x Lavall II). De snelste Nederlander was Robert Vos met de ruin Carad (Cardento x Krevad). Hij zette een tijd neer van 63.77 seconden.