Zonnige start zesde editie CSI Ommen

De eerste dag van CSI3* Ommen kende een zonnige start. De organisatie verwacht dit jaar een topopkomst mede dankzij de goede weersverwachting.

IJzersterk deelnemersveld
Op de eerste dag van CSI Ommen verschenen er landelijke ruiters aan de start in de klasse L en M. Tegen het einde van de middag was het dringen op het terrein van de familie Schuttert in Stegeren. Ruiters die donderdag in de internationale rubrieken van start gaan arriveerden, waaronder grote namen zoals de Amerikaanse amazone Beezie Madden, de Franse Kevin Staut en Britse vedette John Withaker. Ook Nederlandse topruiters geven acte de présence tijdens CSI Ommen. Zo verschijnt het voltallige EK team aan de start in Ommen dat bestaat uit de topruiters Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Gerco Schröder en Jur Vrieling.

Topsport en gezelligheid
Dat topsport en gezelligheid prima hand in hand gaan bewijst CSI Ommen ook dit jaar. Naast de springrubrieken is er een menavond met twee- en vierspanpony’s een clinic van Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, een tuigpaardenshow en Puissance; een spectaculaire rubriek waarbij ruiters over een muur springen die steeds hoger wordt gezet.
Rondom de springpiste is een strodorp opgezet met winkeltjes, daarnaast is er speciaal voor kinderen een Kidspaddock waar van alles te doen is. Nieuw dit jaar is de Vechtdalstal, waar ondernemers uit het Vechtdal hun Vechtdalproducten presenteren.